Betala av lånet i tid

Vad händer om man inte betalar lånet i tid

 

Det är inte en simpel sak att missa betalningar på ett lån, men det är klart att den här situationen kan uppstå och att banker och kreditgivare är medvetna om detta. Frågan om hur många betalningar som man kan missa på ett lån kan inte besvaras med ett svar.

Det här beror på att olika lånegivare har olika villkor och regler för betalningar som inte görs i tid. Om man skulle hamna i den situationen att man inte klarar av att göra en delbetalning så ska man inte sopa detta under mattan. Det är i princip det sämsta som man kan göra eftersom det kan leda till betalningsanmärkningar som ställer till det rejält i framtiden.

Obetalda snabblån

 

När det handlar om snabblån eller mikrolån så handlar det för det mesta om en enda inbetalning som ska göras efter 1-3 månader från det att man får lånet. Det finns kreditgivare som ger snabblån med möjligheten att förlänga inbetalningstiden. Det här kommer förstås att kosta men man måste inte vara rädd för problem med Inkasso och Kronofogden bara för att man missar sin inbetalning.

Om man är rädd för att det inte går att betala tillbaka ett snabblån i tid så ska man aldrig låna för att täcka ett lån. Kan man få hjälp av vänner och familj så är det bäst, annars så måste man kontakta kreditgivaren och tala om vad som hänt, detta så att man kan göra upp om en ny inbetalningsplan.

Obetalt lån

Obetalda privatlån

 

När man tar ett privatlån så betalar man för det mesta en gång per månad. Betalningen inkluderar ränta som kan vara fast eller rörlig samt eventuell avgift. Beloppet är i stort sett det samma varje månad så det kommer knappast som en överraskning. För större lån så undersöker man först noga att man kommer att klara av delbetalningarna, och seriösa lånegivare ger inte lån om det verkar som att man har problem med sin ekonomi.

Skulle det krisa så kan man få hjälp med detta men bara om man talar om att man inte kan betala i tid. Banker och kreditgivare är inte tankeläsare så det räcker att du missar en betalning av lånet för att detta ska behandlas som en icke betald räkning som till sist skickas vidare för Inkassoåtgärder.

När man tar lånet så kan man diskutera villkoren i det fall att man skulle missa en betalning. Man kan till exempel komma överrens om att man får missa ett visst antal betalningar som sedan tas igen på det sätt som man bestämmer. Det här är den typen av regler som även kommer att reglera det tillfälle då man kanske vill betala tillbaka lånet snabbare utan att åka på extra avgifter.

Välj rätt kreditgivare

 

Alla kan missa inbetalningar på lån men man bör alltid vara noga med att låna från en seriös kreditgivare som kommer att hantera den här typen av situation på ett värdigt sätt. Det får inte bli så att man blir behandlad som en tjuv och skurk trots att man i övrigt har skött sig exemplariskt.

Tänk därför på att låna med en bank eller kreditgivare som ger utrymme för misstag eller missade inbetalningar. Innan du skriver under deras låneformulär så ska du fråga vad de gör om du missar inbetalningar så att du är helt på det klara med hur de jobbar och med vilken typ av etik och moral.

Enkla spartips som hjälper dig att spara tusentals kronor

Med dessa enkla spartips kan du få mer pengar över i slutet av månaden Visst kan det vara jobbigt när man behöver vända på slantarna i slutet av månaden. Med hjälp av våra smidiga spartips kan du få ordning på ekonomin och få mer pengar över till sparande...

Blancolån – Läs om räntor, krav och säkerhet

Blancolån är en populär typ av lån som oftast har bra ränta och kräver ingen säkerhet.

Låna utan inkomstkrav

Kan man Låna utan inkomstkrav och hur går man tillväga? Vi reder ut reglerna och begreppen.

Lån med borgensman

När man inte kan ta lånet ensam så kan någon ställa upp som borgensman. Läs om hur detta går till….

Kan man ta ett lån till en semesterresa?

Bör man ta ett lån till semesterresan? Hur går man tillväga då? Vi guidar dig rätt!

Allt du behöver veta om den mytomspunna metallen guld

Guld är en av de mest kända ädelmetallerna vi känner till idag och även en bas för den monetära standard som används av IMF och BIS…

Lån utan UC – Hitta långgivare som inte gör kreditupplysning

Det finns flera alternativ och långivare som inte använder sig av kreditupplysning från Upplysningscentralen.

Vad är P2P(Peer to Peer) lån och hur fungerar det?

P2P lån även kallad person-till-person-lån är en ny form av lån som har fått ett fotfäste på finansiella marknaden. Vi tar reda på hur det fungerar…

Varför fick du inte lånet du ansökte om?

Det att ansökningar om kredit registreras ska man vara väl medveten om. Du tänker ju inte på att produkter på avbetalning är ett slags lån men så ser det ut i dina papper

Hur många betalningar kan man missa på ett lån?

Vad händer om man inte betalar lånet i tid? Olika lånegivare och olika typer av lån har olika villkor och regler för betalningar som inte görs i tid.

Bra att veta om Mikrolån

Mirkolånen har kommit för att stanna och även om man har sett hur farliga dessa är för vissa så kan man inte komma ifrån nyttan med ett snabbt lån.

Vem kan vara medlåntagare på ett huslån?

Medlåntagare på ett huslån kan vara i princip vem som helst med god ekonomi som är villig att stå i god för dig och dela ansvaret för bolånet.