Låna till resan – Hur går man tillväga och vad ska man tänka på när man tar ett semesterlån?

semester


Ferratum erjuder europeiskt bankkonto helt utan avgifter! Det enda du behöver är ditt pass och din mobilkamera för att öppna ett bankkonto via nätet. Besök Ferratum mobile bank för mer information.

Kan man ta ett lån för att åka på semester?

Lån tar man för att köpa hus, bil, båt eller för att klara av en plötslig utgift som man inte kan komma undan. Att ta lån för att åka på semester kan dock låta lite märkligt. En semester är ju trots allt något som man kan anse vara lite lyx och inte något som man inte kan leva utan som till exempel en tandoperation. Idag är det dock många som inser att semestern är det som gör att man orkar mer och att man inte blir sjuk. Det räcker inte med lediga dagar i den lokala parken då man vill komma bort och uppleva något annat, men för att resa långt bort så krävs det pengar och då får man kanske överväga att ta lån för att få råd med detta.

Så tar du lån för en resa

Om du vill ha ett lån för en resa så ska du vara medveten om att traditionella banker inte är snabba att ge detta. Det här rör ju sig om ett privatlån utan säkerhet för när du har rest klart så finns det ingenting kvar. Pengarna är slut och de ska betalas tillbaka med andra medel. Har man en god ekonomi med fast inkomst så kanske man tycker att det är helt i sin ordning att betala av på en resa som man redan har gjort, och detta med ränta, men det gäller att hitta den kreditgivare som kommer att ge de bästa villkoren. Gör följande:

  • Finn en kreditgivare som ger privatlån utan säkerhet
  • Ta reda på de villkor som gäller för avgift, ränta och återbetalningstid
  • Jämför lånet med andra kreditgivare
  • Kolla upp hur din kreditvärdighet ser ut
  • Ansök om lånet online, skriftligen, eller via telefon

Så enkelt kan det vara, men varje steg i denna process bör tas med eftertanke så att du inte hamnar hos fel kreditgivare som kommer att utnyttja ditt behov av att få komma iväg nu.

 

Vilka långivare rekommenderar vi när du ska ta ett semesterlån?

Nedan ser du våra topprankade långivare som kan hjälpa dig med ett förmånligt lån så att du kan åka och njuta en vecka eller två till strandparadiset. Vi rekommenderar endast seriösa långivare som följer svenska lagar och kontrolleras av finansinspektionen.

drinkar på stranden

Fördelarna med att kunna resa på lån

För många så är drömmen om Thailand just det, en dröm! Man inser att det kommer att ta mer än ett år att spara ihop till denna resa och varje månad så dyker det upp utgifter som gör att man inte sparar. Till sist så blir det ingen resa. Om man istället lånar pengarna till semestern så blir den av och sedan så har man ju inget annat val än att betala av den. Det här kan bli chansen att faktiskt komma iväg och inte bara fundera på det. Upplevelserna som man får går inte att översätta i pengar, och det är klart att man kan leva med att betala av på ett lån för detta under något års tid efteråt.

Viktig att tänka på

Du ska bara ta lån för semestern om det verkligen är rimligt och du bör nog undvika att ta ett snabblån via internet då räntorna på dessa är mycket högre än privatlån. Det vill säga att det inte får ta alltför lång tid att betala av summan efteråt. Dessutom så ska du noga tänka igenom hur mycket du verkligen behöver låna. Ju mindre du lånar desto bättre, så försök eventuellt med extrajobb att få in fickpengarna så att du bara behöver låna till själva resan. Att komma iväg till sol och bad mitt i vintern är hälsa, och precis som du lånar till nya tänder så kan en frisk och glad kropp vara en investering som du drar nytta av för resten av livet!

Spara till buffert

Hur stor buffert ska man spara ihop? Ferratum erjuder europeiskt bankkonto helt utan avgifter! Det enda du behöver är ditt pass och din mobilkamera för att öppna ett bankkonto via nätet. Besök Ferratum mobile bank för mer information. En buffert är en...

Enkla spartips som hjälper dig att spara tusentals kronor

Med dessa enkla spartips kan du få mer pengar över i slutet av månaden Visst kan det vara jobbigt när man behöver vända på slantarna i slutet av månaden. Med hjälp av våra smidiga spartips kan du få ordning på ekonomin och få mer pengar över till sparande...

Blancolån – Läs om räntor, krav och säkerhet

Blancolån är en populär typ av lån som oftast har bra ränta och kräver ingen säkerhet.

Låna utan inkomstkrav

Kan man Låna utan inkomstkrav och hur går man tillväga? Vi reder ut reglerna och begreppen.

Lån med borgensman

När man inte kan ta lånet ensam så kan någon ställa upp som borgensman. Läs om hur detta går till….

Kan man ta ett lån till en semesterresa?

Bör man ta ett lån till semesterresan? Hur går man tillväga då? Vi guidar dig rätt!

Allt du behöver veta om den mytomspunna metallen guld

Guld är en av de mest kända ädelmetallerna vi känner till idag och även en bas för den monetära standard som används av IMF och BIS…

Lån utan UC – Långgivare som inte gör kreditupplysning hos upplysningscentralen

Det finns flera alternativ och långivare som inte använder sig av kreditupplysning från Upplysningscentralen.

Vad är P2P(Peer to Peer) lån och hur fungerar det?

P2P lån även kallad person-till-person-lån är en ny form av lån som har fått ett fotfäste på finansiella marknaden. Vi tar reda på hur det fungerar…

Varför fick du inte lånet du ansökte om?

Det att ansökningar om kredit registreras ska man vara väl medveten om. Du tänker ju inte på att produkter på avbetalning är ett slags lån men så ser det ut i dina papper

Hur många betalningar kan man missa på ett lån?

Vad händer om man inte betalar lånet i tid? Olika lånegivare och olika typer av lån har olika villkor och regler för betalningar som inte görs i tid.

Bra att veta om Mikrolån

Mirkolånen har kommit för att stanna och även om man har sett hur farliga dessa är för vissa så kan man inte komma ifrån nyttan med ett snabbt lån.