Snabblån - då du behöver pengar snabbt

Jämför lånevillkor och räntor och ansök redan idag!
Visa Snabblånen

En bra överblick av snabblångivare

 

Nedan listar vi de bästa bankerna som erbjuder snabblån i rangordning efter betygsättning. Eftersom det kan bli oöverskådligt att lista varenda variation av räntekostnad för olika typer av återbetalningstider och lånebelopp har vi valt att sätta upp ett spann för räntekostnaden. Se detta som en portal som ger dig en bra överblick av långivare av snabba lån och kika på deras egna hemsidor för dagsaktuella räntor.

Snabblån då man behöver låna en mindre summa pengar

 

Snabblån blir allt vanligare och har ökat i snabb takt sedan snabblånen kom till Sverige år 2006. Även om snabblånen har ökat kraftigt i popularitet är det fortfarande många som inte känner till alla fakta om vad snabblån är och hur man ansöker om dessa. Den här sidan hjälper dig att få större kunskap om vad snabblån är och hur du ansöker om dessa snabblån på bästa sätt.

De vanligaste snabblånen gäller mindre lån som betalas tillbaka inom en kortare tidsperiod. Snabblånens storlek varierar mellan allt från 500 kronor upp till 20 000 kronor. Lån som överstiger 10 000 kallas konsumentkrediter och påminner om snabblånen men har en något lägre ränta på grund av att summan är större.

Standard återbetalning av snabblånen sker oftast inom 30 dagar men de finns även de som erbjuder längre återbetalningstid som 45 dagar, 60 dagar eller upp till 90 dagar beroende på snabblånets storlek.

Viktigt att känna till är att snabblånen har en relativt hög ränta. Som oftast är räntan en fast kostnad som kan gå upp till 300-3200% per år. Det går inte heller att dra av räntan på deklarationen, vilket gör att snabblån blir betydligt dyrare än ett vanligt banklån.
Eftersom snabblånen oftast handlar om mindre summor pengar, så krävs sällan någon form av säkerhet, garanti eller pant för lånetiden, som till exempel borgensman eller inteckning av fastighet.

par som tagit snabblån
snabblån godkänt

När kan man vara i behov av ett snabblån?

 

Det kan finnas många olika orsaker till att man är i akut behov av snabba pengar under en kortare period. Det kan vara allt från att betala oväntade reparationer till att man kanske har nyligen bytt jobb och väntar på första lönen. Snabblån ger dig möjligheten att få pengar på ditt konto redan samma dag utan säkerhet, då inga andra alternativ finns.

Det viktigaste att komma ihåg är att man inte skall ta snabblån om man inte har möjlighet att betala tillbaka lånet innan lånetiden har gått ut. Kostnaderna för snabblånen blir snabbt ännu dyrare om man inte kan betala tillbaka lånet i tid och kan resultera i en betalningsanmärkning. Man skall aldrig heller ta ett nytt snabblån för att lösa ett gammalt lån.

Jämför villkor och ränta för snabblån för att få det bästa lånet

 

Snabblån har blivit en mycket lönsam affär och idag finns det hundratals aktörer som erbjuder snabblån i Sverige. De största aktörerna har även expanderat sin verksamhet utanför Sverige. Eftersom det finns så många aktörer för snabblån på marknaden och konkurrensen är stor, är det viktigt att jämföra de olika snabblånen med varandra för att hitta det förmånligaste lånet.

När du jämför lånen bör du kolla på alla kostnader som tillkommer med lånet. Tilläggsavgifter för lånen är vanliga och förutom den generella kostnaden för lånet kan en ansökningsavgift via sms eller en faktureringsavgift tillkomma.Därför är det viktigt att jämföra de olika aktörernas lånevillkor innan man gör en ansökning. Detta kan spara dig en stor summa pengar och vara mycket lönsamt.

Snabblån är en räddare i nöden, då du behöver ett snabbt och enkelt lån som täcker dina behov fram till nästa lön!

tid är pengar

Vad bör man tänka på innan man ansöker snabblån?

 

Åtgärder att tänka på innan du ansöker om snabblån. Gör en realistisk bedömning över din ekonomiska situation. Snabblån kan leda till en enorm belastning för din ekonomi om du inte har en regelbunden inkomst.

Gör en realistisk bedömning över hur mycket du behöver låna. Det är viktigt att lånet är lagom stort för ditt behov. Tänk på att om du lånar mer än vad du behöver kommer du att betala en stor summa ränta på de extra euron du egentligen inte behöver. Lånar du igen för liten summa kan det resultera i att du behöver ta ytterligare ett snabblån.

Kom ihåg att jämföra aktörernas olika lånevillkor för snabblån. Jämförelsen kan leda till att du sparar mycket pengar. Här på vår hemsida hittar du Sveriges bästa och förmånligaste aktörer för snabblån. Vi har enbart listat pålitliga företag på denna sida som du kan känna dig trygg med, då du skall ansöka om snabblån.

Ansökning av snabblån är mycket enkelt. Du kan välja mellan att ansöka om snabblån via sms eller via en ansökningsblankett på internet. Du hittar anvisningar för hur du går till väga för att ansöka om snabblån på bankens eller låneföretagets hemsida samt anvisningar för ansökning via sms.

För att kunna ansöka om ett snabblån måste du vanligtvis ha e-legitimation eller ett personligt mobiltelefon abonnemang för att kunna identifiera dig till företaget.

Låneuträkningar för olika summor av snabblån

 

Vilka summor bör man låna när det kommer till snabblån? Vi hoppas att nedanstående sektioner kan hjälpa dig välja rätt i valet av olika lånesummor. Läs våra punktlistor noga och följ våra rekommendationer för att undvika att hamna i ekonomisk trångmål. Bilderna på sedlarna är hämtade från Sveriges riksbank och är tydligt markerade som exempelbilder.

Att tänka på när man ska låna 500 kr

500 kronor

Det är ju bara 500 kronor kan man tycka, men det är bra att tänka på att lån på 500 kronor oftast har de högsta räntorna bland långivare. Däremot finns det en hel del aktörer som erbjuder att låna ut 500 kr utan ränta eller avgifter, men detta gäller endast nya kunder.

En listen checklista du kan vilja ha koll på när du endast ska låna 500 kr

 • Betala tillbaka fortast möjligt eftersom du betalar hög ränta på denna typen av lån
 • Om möjligt, utöka inte återbetalningstiden
 • Leta upp en aktör som erbjuder lånet räntefritt och utan avgifter
 • Avbetalningstiden bör inte överstiga 30 dagar för lån på endast 500 kr
 • En aktör som erbjuder microlån på väldigt små summor är Vivus

Bra att veta om man ska Låna 1000 kronor

1000 kronor

Det finns en del aktörer som erbjuder lån på 1000kr räntefritt men precis som mindre summor, gäller detta nya låntagare. Att låna 1000 kronor är att av de vanligaste summorna när det kommer till sms-lån. Det är väldigt enkelt att låna 1000 kronor och det enda som skulle hindra dig från att få lånet är om du har betalningsanmärkningar eller skuld hos kronofogden.

Innan du lånar 1000 kr, tänk på dessa saker

 • Välj en bank som du inte lånat av tidigare, då kan du få den helt avgiftsfritt
 • Försök hitta en långivare som inte har en uppläggningsavgift(Denna halvdolda kostnad är en stor inkomstkälla för banker)
 • Precis som med andra lån, så fort du kan, betala av lånet
 • Tänkte inte ens på att förlänga återbetalningstiden för det blir dyrt!
 • Vår rekommendation för lån på 1000kr är Risicum men det finns självklart andra aktörer som har bra låneerbjudanden också

Vad kostar det att ta ett sms lån på 2000 kr?

2000 kronor

Inkomstkravet för lån på 2000 kronor är inte speciellt stort med tanke på lånebeloppets storlek. Det optimala är att kunna betala tillbaka lånet inom 30 dagar då en uppläggning på 2 månader gör lånet märkbart mycket dyrare. Fundera även på värdet av lånet för dig. Vad ska du använda pengarna till? Är det värt att ta detta lån? Om du behöver pengarna så ska du självklart ta lånet, men om det är för nöje kanske du bör tänka om.

Läs detta innan du lånar 2000 kr

 • Hitta ett ”gratis smslån” så slipper du onödiga avgifter
 • Se till att du faktist har råd att betala tillbaka lånet
 • 2000 kronor må vara en ganska liten summa men kan bli dyrt om den hänger kvar i månader
 • Det finns en hel del aktörer som inte gör kreditkoll hos UC för mindre lån som 2000 kronor

Ska du låna 3000 kronor? Läs detta då!

3000 kronor

Att låna 3000 kronor kan börja bli farligt om man inte har en plan i bakhuvudet om hur denna ska återbetalas. Avbetalningsplaner på 2 månader rekommenderas men är betydligt dyrare än bara 1 månad. Kraven för lån på 3000 är fortfarande väldigt låga och brukar inte vara några problem så länge du inte dragit på dig en prick i kronofogderegistret. Denna lånesumma klassas fortfarande som microlån och går även att ta som smslån.

Checklistan för summor på 3000 kronor

 • Om du väljer 60 dagars återbetalningstid, se till att halva summan är återbetald inom 30 dagar
 • Försök ta lånet utan koll hos UC då antalet uppslag hos upplysningscentralen registreras
 • Det finns, men är svårare att hitta långivare som erbjuder att låna 3000 gratis
 • Undvik aktörer som tar ansökningsavgifter och uppläggninsavgifter

Att låna 5000 kronor kan börja bli mer kännbart för plånboken om du inte planerar noga

5000 kronor

Lån på 5000 kronor kan redan börja klassas som ett medelstort lån när man talar om snabblån av typen smslån. För bankerna är det självklart inte en stor summa men för en privatperson är det en helt klart kännbar siffra. Du kan ju köpa en superfin IKEA-soffa för 5000 kronor. De flesta människor som väljer att ta ett lån på 5000 kronor har oftast inte råd att betala tillbaka en sådan summa på 30 dagar. Därför bör du ha en plan om du tänker låna 5000. Om du har betalningsanmärkningar, kan det börja blir väldigt svårt att få lån på dessa nivåer.

Handlingsplan om du tänker låna 5000 kr

 • En återbetalningstid på 3 månader kommer kosta dig någonstans totalt mellan 1000kr och 1500kr i enbart ränta dvs 333kr och uppåt 500kr i räntekostnader per månad
 • Räkna noga på hur snabbt du kan återbetala lånet, ju fortare desto bättre
 • Om du har en god ekonomi och inga anmärkningar så finns det vissa banker som kan tänkas erbjuda lån på 5000 kronor som ett privatlån vilket ger dig mycket bättre ränta.
 • Då bankerna inte uppskattar allt för många uppslag hos UC bör du självklart undvika detta så gott det går
 • För denna summa kan vi rekommendera Bank Norwegian som ger dig en ganska fördelaktig ränta jämfört med konkurrenterna

När du ska låna 10000 kronor bör du tänka extra noga på hur du ska betala av lånet

10000 kronor

Summor som närmar sig 10000 kronor klassas inte längre som microlån och finns ofta inte att tillgå när det kommer till smslån. Löptiden för lån på 10000kr varierar oftast från 3 månader till 24 månader. Vi rekommenderar också att du kollar upp privatlån när du ska låna denna summa. De flesta långivare kommer att vilja göra en kreditkoll hos UC när du vill låna 10000kr och kommer eventuellt inte att godkänna dig som låntagare om du har betalningsanmärkningar.

Rekommendationer för lån på 10000kr

 • 6 månader – 1 år känns som en optimal återbetalningstid för denna summa
 • Undvik smslångivare när du ska låna 10000kr eftersom en längre återbetalningstid kan bli extremt dyr,
 • En långivare som eventuellt kan erbjuda dig denna lån trots att du har betalningsanmärkningar är Lendify
 • Vi rekommenderar dock starkt att du kikar på Bank Norwegian för summor på 10000 kronor då de har schyssta villkor för något högre summor
 • Om du har betalningsanmärkningar så finns det en chans att du kan få lån hos Cash2You trots anmärkningarna
 • Slutligen vill vi även påpeka att tänk efter noga innan du tar lånet. Behöver du verkligen 10000kr? Kan du betala tillbaka det inom rimlig tid? Om ja, så kör hårt!

Lån på 20000 kr bör endast göras för seriösa investeringar eller inköp

20000 kronor

Det är ofta billigare att ta ett lån på 20000kr i 1 år än 6 månader. Anledningen till detta är att de flesta snabblånen har en löptid på 6 månader och när du är uppe i summor på 20000 kronor klassas de inte riktigt som snabblån längre. Kraven för att få låna 20000kr är mycket högre än smålånen och du kommer med största sannolikhet inte bli beviljad om du har anmärkningar. Du får även räkna med att en kreditupplysning kommer att göras då bankerna är ganska måna om att personen som tar lånet har återbetalningsförmåga och inte har en strulig privatekonomi.

Viktiga punkter när du ska låna 20000 kronor

 • Du bör definitivt rikta in dig på att försöka få ett privatlån istället för ett snabblån då räntorna skiljer sig markant
 • Du ska under inga omständigheter ta ett smslån på 20000 kronor!
 • UC är mycket vanligt när det kommer till dessa summor så du behöver inte oroa dig för det, så länge du inte gör massvis av ansökningar hos olika aktörer, för då kommer ditt register hos UC se väldigt underligt ut.
 • Vi rekommenderar Bank Norwegian när du ska låna summor uppåt 20000 kr.
 • Slutligen vill vi än en gång påpeka att ett så pass stort lån bör gå till något du verkligen behöver eller en säker investering.

Snabblån på 50000 kronor, finns det verkligen?

50000 kronor

Svaret är nja. Bör man låna 50000 kronor som ett snabblån om man har betalningsanmärkningar och är rädd för UC-uppslag. Svar: Troligtvis inte. Vid vilket tillfälle i livet kommer du behöva 50000 kronor? Kanske möblera ditt nya hem, köpa en begagnad bil eller kanske slå ihop flera mindre lån till ett större. För en såpass stor summa som 50000 kronor ska du under inga omständigheter försöka få pengarna som ett snabblån. Du bör definitivt se dig om ett privatlån där du kan få en bra ränta och en bra återbetalningstid.

Punktlistan när du ska låna 50000 kronor

 • Vi samarbetar inte med långivare som erbjuder lån på 50000 kronor utan UC
 • Du bör nog undvika den typen av aktörer som faktist gör det.
 • Gör en kalkyl som inte är allt för optimistisk för att se att du verkligen klarar av att betala tillbaka månadsavgifterna
 • Bland långivare som är av typen P2P lån, tex Lendify kan du få väldigt låg ränta. Men de accepterar inte betalningsanmärkningar.
 • Vi rekommenderar Bank Norwegian för lån på 50000 kronor då de erbjuder bra ränta och rättvisa bedömningar.

Lista på alla snabblånegivare