Avslag på låneansökan

Vanligaste orsakerna till varför din låneansökan blev avslaget

 

• Man har ingen handpenning för lånet då det rör sig om en stor summa pengar som till exempel vid bolån
• Man har ingen säkerhet för lånet
• Kreditgivaren upptäcker att man har en betalningsanmärkning registrerad hos UC
• Den fasta inkomsten anses inte vara tillräckligt hög för att man ska få lånet
• Man har ansökt om många lån på kort tid vilket ses som ett tecken på problem i ekonomin
• Man har kriminell bakgrund

Det här är några vanliga skäl till att man inte får lån och många av svaren får du om du gör en kreditupplysning på dig själv. Via denna kommer du att upptäcka om det kan vara så att du inte verkar särskilt ekonomiskt stabil på grund av betalningsanmärkningar eller för att du kanske har ansökt om många krediter och lån på det sista.

För vissa så kan ett nej till ett vanligt privatlån eller kanske ett bostadslån komma som rena rama överraskningen. Om man har ett fast jobb, ordnad ekonomi och bor tryggt så kan det verka mycket upprörande att banken säger nej till en lånesumma som är mycket rimlig.

Det finns flera skäl till varför en bank eller kreditgivare kan neka till ett lån och det kan vara bra att vara medveten om dessa innan man ens ansöker. Har man reda fått nej så ska man inte bli nedstämd. Det går att se över vad detta beror på, sanera sin ekonomiska situation så att man får ett ja vid nästa ansökningstillfälle.

Tom spargris

Viktigt att tänka på innan du ansöker lån

 

Det att ansökningar om kredit registreras ska man vara väl medveten om. Du tänker ju inte på att produkter på avbetalning är ett slags lån men så ser det ut i dina papper. Om du har tittat på en ny TV och ansökt om kreditköp i flera butiker så kommer detta alltså att synas som att du har sökt om lån och det får konsekvensen att du verkar desperat. Därför ska man inte ansöka om avbetalningsplaner hur som helst utan hellre köpa saker kontant så ofta som det går.

Om du redan vet att du har en betalningsanmärkning som ligger kvar sedan två år tillbaka så finns det lån och banker som du inte ska slösa din tid på. Du får helt enkelt vänta tills anmärkningen är borta eller så får du vända dig till en kreditgivare som kan ge privatlån med betalningsanmärkning. Ju mer du vet om det som står om dig i registren ju enklare blir det att avgöra om det är värt att söka om ett lån eller inte.

 Mot en bättre ekonomi

När du har fått nej till ett lån så ska du ta reda på varför och sedan så ska du göra något åt detta. Vad gäller gamla betalningsanmärkningar så är det bara att vänta de 3 åren på att de försvinner. I övrigt så kan det vara smart att skuldsanera och lägga ihop lån till ett enda lån.

På så vis så får du bättre kontroll över din ekonomi och med tiden så ser den bättre ut även i de kreditupplysningar som görs om dig. Efter något år så kan det hela se så pass bra ut att du kommer att få ett ja till samma lån som du just fått avslag för.

Enkla spartips som hjälper dig att spara tusentals kronor

Med dessa enkla spartips kan du få mer pengar över i slutet av månaden Visst kan det vara jobbigt när man behöver vända på slantarna i slutet av månaden. Med hjälp av våra smidiga spartips kan du få ordning på ekonomin och få mer pengar över till sparande...

Blancolån – Läs om räntor, krav och säkerhet

Blancolån är en populär typ av lån som oftast har bra ränta och kräver ingen säkerhet.

Låna utan inkomstkrav

Kan man Låna utan inkomstkrav och hur går man tillväga? Vi reder ut reglerna och begreppen.

Lån med borgensman

När man inte kan ta lånet ensam så kan någon ställa upp som borgensman. Läs om hur detta går till….

Kan man ta ett lån till en semesterresa?

Bör man ta ett lån till semesterresan? Hur går man tillväga då? Vi guidar dig rätt!

Allt du behöver veta om den mytomspunna metallen guld

Guld är en av de mest kända ädelmetallerna vi känner till idag och även en bas för den monetära standard som används av IMF och BIS…

Lån utan UC – Hitta långgivare som inte gör kreditupplysning

Det finns flera alternativ och långivare som inte använder sig av kreditupplysning från Upplysningscentralen.

Vad är P2P(Peer to Peer) lån och hur fungerar det?

P2P lån även kallad person-till-person-lån är en ny form av lån som har fått ett fotfäste på finansiella marknaden. Vi tar reda på hur det fungerar…

Varför fick du inte lånet du ansökte om?

Det att ansökningar om kredit registreras ska man vara väl medveten om. Du tänker ju inte på att produkter på avbetalning är ett slags lån men så ser det ut i dina papper

Hur många betalningar kan man missa på ett lån?

Vad händer om man inte betalar lånet i tid? Olika lånegivare och olika typer av lån har olika villkor och regler för betalningar som inte görs i tid.

Bra att veta om Mikrolån

Mirkolånen har kommit för att stanna och även om man har sett hur farliga dessa är för vissa så kan man inte komma ifrån nyttan med ett snabbt lån.

Vem kan vara medlåntagare på ett huslån?

Medlåntagare på ett huslån kan vara i princip vem som helst med god ekonomi som är villig att stå i god för dig och dela ansvaret för bolånet.