Vilket kreditkort skall man välja? Vi hjälper dig jämföra!

Jämför villkor och kostnader och hitta det bästa kreditkortet för dig!

Vilken typ av kreditkort passar dig bäst?

 

Det finns så många olika typer av kreditkort idag att det är lätt att bli förvirrad när man ska välja. Olika banker erbjuder olika mycket kredit, har olika månadskostnad, och kan även fungera som tillgångskonto. Innan du väljer kan det vara bra att jämföra alternativen som finns på marknaden och se vad som passar just dig och din livsstil.

Gillar du exempelvis att resa och åker på olika resor flera gånger om året? Då kan det kanske vara smart att välja ett kreditkort som har olika förmåner kopplade till resande som exempelvis fördelaktiga växlingsavgifter och en bra reseförsäkring.

 

Säkra betalkort
Kreditkort

Kort som kort?

 

De flesta tänker att alla bankomatkort är likadana, men det är mer än bank och färg på kortet som skiljer dem åt. Vanliga bankkort fungerar på så sätt att kostnaden av det man köper dras av direkt från ens bankkonto, medan kreditkort är en variant av dessa men med den extra bonusen att man också kan använda kortet till att handla på kredit.

Detta innebär alltså att man kan handla för mer än det man för tillfället har på sitt konto, för att sedan månaden efter betala för det. Detta förenklar livet betydligt, speciellt för de oväntade situationer som dyker upp ibland. Till exempel kanske tvättmaskinen plötsligt går sönder och man måste spendera flera tusen på att köpa en ny. Oförutsedda situationer som dessa kan bli krångliga att lösa, så se till att skaffa ett kort med bra kredit och villkor.

Har du svårt att få kreditkort och behöver ta ett lån snabbt?

Kreditkort med olika villkor

 

Olika kort har olika villkor när det gäller kredit, och ofta tillkommer även andra förmåner. Du kan ha kredit på endast några tusen eller flera hundra, detta beror på hur din finansiella situation ser ut.

Det är viktigt att du pratar med banken eller motsvarande kortutgivare så att du får en uppfattning om hur seriösa de är.

Det är inte så att bara välbärgade kan få kredit beviljad, men samtidigt är det viktigt att du får villkor som passar dig så att du kan leva upp till dem. Därför är inte kortet som erbjuder största möjliga kredit alltid det bästa. Diskutera i samråd med banken om vad som passar just dig och dina behov.

Bra kredit med rätt kort

Maxa din kredit och sänk kostanderna

 

Då du ska välja kreditkort, titta på helheten. Utöver den kredit som du kan få, kan du exempelvis undersöka om kortet går att använda utomlands utan extra kostnad. Detta underlättar och spar pengar under semestern. Dessutom finns det kort som har ett poängsystem, där du kan samla poäng vid inköp och få pengar tillbaka i slutändan.

Kolla också årsavgiften på de olika korten, då priset kan variera kraftigt. Låt dig inte luras, ett kort med högre årsavgift kanske har lägre ränta och då kan du i längden tjäna på att välja det istället för ett billigare. Utöver allt detta bör du också se vilka kort som möjliggör ett visst antal dagars räntefri kredit på inköp, och dessutom erbjuder försäkringar. Det finns mycket att kolla upp, men du kommer tjäna otroligt mycket på att jämföra noga innan du gör ditt val!